Tips & Weetjes

De mogelijkheden bij ramen, deuren en alles daarrond zijn eindeloos. Soms ziet u door de bomen het bos niet meer. We geven  u graag enkele tips & weetjes mee. Heeft u nog vragen over de mogelijkheden of ons aanbod? Contacteer ons volledig vrijblijvend.

Ramen en deuren

Er zijn vele zaken die de kwaliteit van een raam of deur bepalen. Het profiel weegt zwaar door, maar ook het type glas en het type scheiding tussen de verschillende glaslagen. Bij Bestt werken we enkel met de beste, oerdegelijke profielen en met de “ultimate swisspacer”. Het resulaat is dat u tot 10% verwarmingsenergie per jaar kan uitsparen in vergelijking met concurrenten. En dit aan zeer betaalbare tarieven.

We leveren ramen en deuren PVC, Aluminium en diverse houtsoorten. Voor de voordeuren kan u zeker al eens een kijkje nemen in ons inspiratieboek.

Eén ding mag zeker zijn, als u ergens een raam of deur ziet die u mooi vindt, Bestt kan ze ook leveren, met betere kwaliteit, betere tarieven en betere leveringstermijnen. U gelooft ons niet? Contacteer ons, en ontdek het zelf!

 

Het verschil tussen gewone en vleugeloverdekkende deuren

We leveren voordeuren in alle mogelijke vormen en maten. Neem gerust eens een kijkje in onze inspiratieboeken, en u zal zien dat de mogelijkheden onbeperkt zijn, van landelijk tot hypermodern.

Niet vleugeloverdekkend

Vleugel overdekkend

Bij vleugel overdekkende uitvoeringen is de deurvleugel niet zichtbaar.
Het paneel zit over de vleugel waardoor hij niet zichtbaar is aan de buitenzijde.  Het is toepasbaar voor moderne, hedendaagse en klassieke deurmodellen.  Wij leveren in aluminium ook vleugel overdekkend buiten en binnen met eventueel verborgen scharnieren.

Kleuren

Pvc ramen en deuren zijn wit, creme en sommige grijs in de massa als basiskleur. Bijkomend zijn er tal van mogelijkheden in kleuren met een houtstructuur, glad en zelfs mat, en dit van wit naar vele grijs en andere tinten tot pikzwart. Er zijn ook vele houtimmitatie mogelijkheden. De meeste kleuren kunnen aan een Ral kleur gekoppeld worden. Dit is leuk als u andere delen aan uw woning een gelijkaardige kleur wenst te geven.

Ook de kleuren in aluminium zijn meestal Ral gerelateerd. Wij leveren in structuur, glad en matte uitvoering. Van effen kleuren tot metallic.

Rolluiken en screens

Er zijn een 3-tal hoofdgroepen hier beneden beschreven. Rolluiken kunnen worden gemonteerd met volgende bediening: lint, met trekveer, elektrisch, draadloos gestuurd via afstandsbediening of via app besturing.

Voorzet rolluik

Deze kan bij nieuwe of bestaande ramen aan de buitenzijde op de muur of op het raam worden gemonteerd. Er bestaan ook accu aangedreven voorzet rolluiken die draadloos worden aangestuurd. Zo hoeft u geen kabels te leggen.

Opbouw rolluik

Kan enkel samen met een nieuw raam worden gemonteerd bij renovatie of nieuwbouw. Wanneer er aan de binnenzijde een opening is in het metselwerk kan de kast verstopt worden achter de gevelsteen. Anders kan de kast ook zichtbaar blijven aan de buitenzijde. Dit is dan een vlak dat dezelfde kleur heeft als uw ramen. Kasten zijn steeds geïsoleerd, demontabel en blijven meestal zichtbaar aan de binnenzijde.

Inbouw rolluik

Kunnen enkel worden gemonteerd samen met het raam alsook het metselwerk daarvoor is voorzien. De binnenzijde dient los van de rolluik te worden afgewerkt met isolatie en een binnen kast op maat. Er zijn voor nieuwbouw super isolerende exemplaren beschikbaar die je dan nog enkel dient af te kasten

Screens

Screens zijn zonwerende doeken die je meestal elektrisch voor het raam kan laten zakken. Ze werken het best aan de buitenzijde gemonteerd. Ze filteren het zonlicht waardoor het minder snel zal opwarmen in de woning. Wanneer het buiten donker is en binnen doe je licht aan kun je toch een beetje naar binnen kijken. Maar ook als je ze overdag dicht doet kan je van binnenuit toch nog naar buiten kijken. Er zijn vele montage mogelijkheden afhankelijk van de situtie.

Glas en soorten in het kort.

Isolerend glas bestaat uit minimaal 2 glasbladen die door een afstand houder gescheiden worden. Deze afstand houder is bij oudere dubbele beglazing meestal nog metaal. De nieuwe generatie heeft warmedge. Dit is een soort kunststof afstand houder die de isolatiewaarde verbeterd. De nieuwste generatie is de “Ultimate swiss spacer” die wij standaard toepassen en voor ultieme verbetering zorgt van de isolatie waarde. De opening tussen de 2 glasbladen is luchtdicht en wordt gevuld met een isolerend gas. In de huidige moderne neutrale superisolerende beglazing zitten ook al UV-filters verwerkt die schadelijk UV-licht weg houd van uw interieur. De isolatie waarde van het glas wordt uitgedrukt in Ug. Hoe lager de Ug waarde hoe beter het isoleerd. Dus Ug 1.0 isoleert beter dan Ug 1.1. Er bestaat ook gezandstraald glas of sierbeglazing. Deze beperken de inkijk. Gezandstraald glas is het meest voorkomend, eventueel met heldere lijnen, boorden of zelfs een tekening.

Dubbel glas HR++ 1.0

Eenkamerbeglazing die uit twee glasbladen bestaat

Veiligheidsglas

Het veiligheidsglas biedt dankzij de unieke constructie weerstand tegen breken. Er zit een soort van plastiek (PVB) folie tussen. Dubbel gelaagd bestaat ook. Dus binnen en buiten.

Geluidwerend glas

Gelaagd glas met een speciale akoestische folie tussen de glasbladen.

Inbraakwerend glas

Inbraak werend glas verkleint effectief de kans op inbraak of diefstal

Zonwerend glas

Zonwerend glas is van de buitenkant voorzien van een speciale zonwerende coating, die de hoeveelheid van naar binnen doorstromende zonnestralen verminderd.

Tweekamerbeglazing of trippel glas

Dit is een oplossing die de thermische eigenschappen van het raam aanzienlijk verhoogt en voor groter thermisch comfort zorgt.

Vliegen buiten houden.

Wij leveren vliegenramen vliegendeuren, schuifvliegendeuren en plisse’ systemen

Vliegenraam

Vliegendeur

Schuifvliegendeur

Plissé

(schuifvliegendeur opvouwbaar)

Binnen en buiten tabletten

Indien gewenst leveren en/of plaatsen wij ook uw binnen en of buiten tabletten. Binnentabletten: PVC, natuursteen of composiet. Voor buiten kan er bijvoorbeeld voor natuursteen of aluminium gekozen worden.

Natuursteen

PVC

Aluminium

Natuursteen buiten

Sectionaal poorten

Wij leveren en plaatsen sectionaal poorten manueel of elektrisch. Het zijn 40mm dikke panelen in glad, stucco of woodgrain met een diepe of lage profilering. Allen zijn uitgerust met bescherming tegen vingerbeknelling. Hieronder enkele voorbeelden van soorten panelen en structuren. Leverbaar in vele ralkleuren en houtimmitaties.

Glad

Stuco

Woodgrain

Sectionaalpoort systeem

Knelbescherming

standaard uitrusting bij al onze sectionaalpoorten

Contacteer ons

12 + 14 =

Jos Verlindenstraat 96, 3910 Pelt, België

0032 (0)11 17 04 04

info@bestt.be

BE 0766 261 990